Bondens basta

Bonnstens Gård, Borrby

Torsten, Ola & Teo Sassersson:

”När djuren mår bra och allt gått bra hela vägen och de är blanka och pigga, då är det riktigt roligt!”bonnstens_gard_bondens_basta.jpg

Bonnstens gård ligger vackert inbäddad i skiftande gröna fält och hästhagar. Torsten Sassersson köpte gården 1983 och har sedan dess haft grisuppfödning som sitt stora intresse. Han får idag hjälp av sonen Ola, 31 år, som för övrigt bor i granngården där Torsten själv är uppväxt. Teo, 23 år, den yngre sonen är även med och driver gården. Familjen består också av fru Lena och de två döttrarna Fia och Lisa. Fia och Lisa är utflyttade och har egna familjer

Torsten ser mycket positivt på sitt samarbete med Bondens Bästa.

- Det är ett bra koncept och vi väljer ut de bästa grisarna från leveransen. Det är svenskt kött vi talar om och det är spårbart, vilket är mycket positivt. Det kan idag var si och så med just spårbarheten i köpdiskarna säger Torsten.

bonnstens_gard_borrby_0.jpg

 

 

På Bonnstens Gård är verksamheten helintegrerad d.v.s. grisarna är här från det att de föds till slutet. Och att man på denna gård värnar om djuren råder det ingen tvekan om. - De ska ha det bra under den tid de lever, det är viktigt, säger sonen Ola.

- Ja, god djurhållning och lönsamhet går hand i hand, fortsätter Torsten. Jag har alltid varit djurintresserad och när jag som här kombinerar djur och växtodling så blir det en stark och hållbar verksamhet. Så det här fungerar bra för oss, säger Torsten och ser nöjd ut.

Hitta oss
  • Potatisplättar med chips på lufttorkat sidfläsk

    Använd din överblivna...
    Visa det här

  • Skinkschnitzel med klyftpotatis och gröna ärtor

    En klassiker:...
    Visa det här

  • Kokt julskinka

    Använd spadet till "dopp i...
    Visa det här

  • Marinerade fläskkotletter

    Grillade kotletter med...
    Visa det här

  • Örtkryddad ugnsstekt kotlettrad

    En traditionell kötträtt,...
    Visa det här

  • Ann-Margrets Hastbiff i panna

    En god och enkel vardagsrätt
    Visa det här

  • Skinka med sting

    Snabb och enkel att tillaga...
    Visa det här

  • Smakrik fläskkarré med tomatsås

    Snabbt, enkelt och gott
    Visa det här

  • Knäckebröd med lufttorkad kotlett, pocherat ägg och avokadokräm

    Vårfräsch förätt till påsk.
    Visa det här

  • Pickad rödlök

    Picklad rödlök till Pulled...
    Visa det här

  • Grillad hel fläskkarré

    Så enkelt och så gott!
    Visa det här

  • Matiga våfflor med lufttorkad kotlett och fetaostcreme

    Våfflorna toppas med...
    Visa det här

  • Bondens Bästa benfria kotlett med basilikadressing

    Passar lika bra som...
    Visa det här

  • Jordärtskockssoppa med kotlettchips

    En mycket god...
    Visa det här

  • Lufttorkad kotlett med äggröra royal och späd sparris

    En enkel och tjusig förrätt...
    Visa det här

  • Marinerade grillspett

    Yoghurtmarinerade...
    Visa det här

  • Bollerups festliga fläskytterfilé

    Helstekt fläskfilé med...
    Visa det här

  • Rosépeppargryta

    En lättlagad och mycket...
    Visa det här

  • Äppelfläsk- Klassisk skånsk maträtt med frisk smak av äpple.

    Serveras med kokt potatis,...
    Visa det här

  • Tortillapizza med lufttorkad salami

    Enkel salamipizza med...
    Visa det här

  • Pulled pork grilled toast

    Fyll brödet med det...
    Visa det här

  • Grillad fläskytterfilé med färskpotatis ur ugnen


    Visa det här

  • Lenas skinkgratäng

    Skinkgratäng med härlig...
    Visa det här

  • Portvinsskinka

    En perfekt och god rätt i...
    Visa det här

  • Senapsgriljerad julskinka

    Spara tid! Köp en kokt...
    Visa det här

  • Quiche Lorraine_ skink- och ostpaj

    Quiche Lorraine_ En mycket...
    Visa det här

  • Cypriotisk sallad

    En färgglad sallad med anor...
    Visa det här

  • Grillad fläskkarré med coleslaw och grönsaker

    Från Per-Göran Fjelkner. En...
    Visa det här

  • Wraps med lufttorkad kotlett

    Goda, enkla och nyttiga...
    Visa det här