Bondens basta

Mostorps Gård, Getinge

Peter von Braun:

”Hos oss på Mostorps Gård finns mångfalden, närheten och en filosofi om respekt för djur och natur.”

På Mostorps Gård i Getinge bedrivs naturnära djuruppfödning på djurens villkor. Djuren strövar fritt på stora arealer där varken konstgödsel eller besprutningsmedel används. Under vintern tas de in och får röra sig fritt i stora stallar med liggbås. Fodret består då av ensilage från gårdens eget gräs, förstärkt med egenodlad ekologisk havre. På gården används varken soja eller majs.

Mostorps Gård har cirka 200 kor av blandras Charolais, Simmental, Hereford och Angus. Dessa föder var sin kalv på våren. Kalvarna får sedan gå med korna och dia fram till november, då de skiljs ifrån och placeras i ett eget stall. Totalt finns det på Mostorps Gård cirka 1000 djur i olika åldrar.

– På Mostorps Gård bedriver vi naturnära djuruppfödning på djurens villkor. Våra djur strövar fritt på stora arealer där varken konstgödsel eller besprutningsmedel används. På Mostorp finns ca 200 kor av blandras som föder var sin kalv på våren som hela sommaren och hösten går med korna och diar, säger Peter.

 

All slakt sker i det egna gårdsslakteriet utan stressande transporter. Köttet hängmöras på gammeldags vis, i kontrollerat klimat, i cirka fjorton dagar. Köttet får då en långsammare mörningsprocess och högre vätskeförlust än vid konventionell slakt. Djuren blir aldrig äldre än 20 månader vilket också garanterar en mör kvalitetsupplevelse.

 

Hitta oss
  • Grillad fläskytterfilé med färskpotatis ur ugnen


    Visa det här

  • Smakrik fläskkarré med tomatsås

    Snabbt, enkelt och gott
    Visa det här

  • Tortillapizza med lufttorkad salami

    Enkel salamipizza med...
    Visa det här

  • Matiga våfflor med lufttorkad kotlett och fetaostcreme

    Våfflorna toppas med...
    Visa det här

  • Äppelfläsk- Klassisk skånsk maträtt med frisk smak av äpple.

    Serveras med kokt potatis,...
    Visa det här

  • Skinka med sting

    Snabb och enkel att tillaga...
    Visa det här

  • Rosépeppargryta

    En lättlagad och mycket...
    Visa det här

  • Lufttorkad kotlett med äggröra royal och späd sparris

    En enkel och tjusig förrätt...
    Visa det här

  • Skinkschnitzel med klyftpotatis och gröna ärtor

    En klassiker:...
    Visa det här

  • Marinerade grillspett

    Yoghurtmarinerade...
    Visa det här

  • Wraps med lufttorkad kotlett

    Goda, enkla och nyttiga...
    Visa det här

  • Bondens Bästa benfria kotlett med basilikadressing

    Passar lika bra som...
    Visa det här

  • Ann-Margrets Hastbiff i panna

    En god och enkel vardagsrätt
    Visa det här

  • Cypriotisk sallad

    En färgglad sallad med anor...
    Visa det här

  • Jordärtskockssoppa med kotlettchips

    En mycket god...
    Visa det här

  • Grillad fläskkarré med coleslaw och grönsaker

    Från Per-Göran Fjelkner. En...
    Visa det här

  • Marinerade fläskkotletter

    Grillade kotletter med...
    Visa det här

  • Knäckebröd med lufttorkad kotlett, pocherat ägg och avokadokräm

    Vårfräsch förätt till påsk.
    Visa det här

  • Grillad hel fläskkarré

    Så enkelt och så gott!
    Visa det här

  • Senapsgriljerad julskinka

    Spara tid! Köp en kokt...
    Visa det här

  • Bollerups festliga fläskytterfilé

    Helstekt fläskfilé med...
    Visa det här

  • Quiche Lorraine_ skink- och ostpaj

    Quiche Lorraine_ En mycket...
    Visa det här

  • Potatisplättar med chips på lufttorkat sidfläsk

    Använd din överblivna...
    Visa det här

  • Kokt julskinka

    Använd spadet till "dopp i...
    Visa det här

  • Örtkryddad ugnsstekt kotlettrad

    En traditionell kötträtt,...
    Visa det här

  • Pickad rödlök

    Picklad rödlök till Pulled...
    Visa det här

  • Lenas skinkgratäng

    Skinkgratäng med härlig...
    Visa det här

  • Portvinsskinka

    En perfekt och god rätt i...
    Visa det här

  • Pulled pork grilled toast

    Fyll brödet med det...
    Visa det här