Bondens basta

Om Bondens Bästa

Bondens Bästa - Närproducerat med hjärta och hjärna

Bondens Bästa grundades för tjugo år sedan av en lantbrukarfamilj som hade visioner om att ta fram närproducerad mat av högsta kvalitet, där omsorg om djuren stod i fokus.

Från sju utvalda gårdar

Vårt kött kommer från sju noggrant utvalda gårdar som är anslutna till Bondens Bästa. Alla uppfödarna är erkänt skickliga och brinner för god djuromsorg och friska djur.

Griskött – Mört och saftigt med egen korsning

Från Bondens Bästa kan du få griskött från fem utvalda Skånegårdar. Dessa bönder är dokumenterat skickliga uppfödare som låter sina grisar tillbringa hela sitt liv på gården, där de lever ett lugnt, friskt och harmoniskt liv. Vårt griskött kommer från en korsning mellan raserna Lantras, Yorkshire och utvald Hampshiregalt, där alla bidragit med sina bästa egenskaper. Därför är griskött från oss extra saftigt och smakrikt.

Hängmörat nötkött – Fjorton dagars mörning

Vårt nötkött är hängmörat och kommer från Mostorps Gård i Getinge. Djuren strövar fritt på stora arealer där varken konstgödsel eller bekämpningsmedel används. Under vintern tags de in och får röra sig fritt i stora hallar med liggbås. På Mostorps Gård finns ca 200 kor av blandras Charolais, Simmental, Hereford och Angus.

Köttet hängmöras på gammeldags vis, i kontrollerat klimat, i fjorton dagar. Köttet får då en långsammare mörningsprocess än vid konventionell slakt, vilket ger ett garanterat mört kött. När köttet är färdighängt styckas det och körs direkt till butik.

Kalvkött – Naturligt mört

Vårt kalvkött kommer från kalvgården i Köinge som ligger strax öster om Hörby i mellanskåne. Tjurkalvarna, som kommer från fem mjölkgårdar i mellanskåne, hämtas och föds upp på kalvgården i Köinge från tre veckors ålder. Kalvarna utfordras med mjölk, ensilage och kraftfoder. Vid tio veckors ålder avvänjs de från mjölk och får enbart ensilage och kraftfoder. När kalvarna är åtta månader körs de till slakteriet som ligger tio minuters resa från Köinge. Efter slakt körs kalvköttet direkt till butik.

Lufttorkade Charkuterier

Bondens Bästa har ett sortiment av klassiska lufttorkade produkter som är inspirerade av sydeuropeiska traditioner; Skånsk Lufttorkad Salami, Skånskt Lufttorkat Sidfläsk och Skånsk Lufttorkad Kotlett. Produkterna är helt igenom lufttorkade, det vill säga torrsaltning och efterföljande torkning drar på ett naturligt sätt vattnet ur köttet. Detta gör att det krävs ca 1,4 kg färskt kött och fem månaders torkning för att producera 1 kg lufttorkad produkt, men så blir också smaken desto fylligare. Samtidigt blir den mildare och godare. Allt är tillverkat av vår egen köttråvara på ett lokalt charkuteri - närproducerat på riktigt alltså.

I butik

Du kan köpa Bondens Bästas närproducerade produkter i utvalda butiker som vill ge sina kunder kött och charkuterier av högsta kvalitet. Gårdarna levererar utan onödiga mellanhänder, vilket gör att butikerna alltid har färska produkter från oss i sina diskar.

Ett bra val

Vill du veta vad du äter, välja närproducerad mat, undvika onödiga tillsatser och alltid vara säker på hög kvalitet? Vill du dessutom veta att djuren haft det bra hela livet? Då ska du köpa kött och charkuterier från Bondens Bästa! När du serverar våra produkter vet du att du bjuder på det bästa som står att få. Det är ett gott val.

Regional Matkultur Skåne Bondens Bästa

Regional Matkultur Skåne

Vi är medlemmar i Regional Matkultur Skåne  Regional Matkultur Skåne ingår i en Europeiskt nätverk med idag 31 regioner runt om i Europa, totalt 1501 medlemsföretag.   Nätverket har som gemensamt mål att utveckla regionerna genom att främja lokal och regional mat. Att genom logon Regional Matkultur Skåne vägleda konsumenten och turisten till den regionala maten. I varje region deltar företag som t.ex. restauranger, producenter, gårdbutiker etc. I Skåne är vi för närvarande ca 60 medlemsföretag. Läs mer på hemsidan: Regional Matkultur Skåne. Här kan du bland annat hitta recept, översatt till svenska, från alla våra europeiska regioner

 

 

Hitta oss
  • Bollerups festliga fläskytterfilé

    Helstekt fläskfilé med...
    Visa det här

  • Marinerade grillspett

    Yoghurtmarinerade...
    Visa det här

  • Wraps med lufttorkad kotlett

    Goda, enkla och nyttiga...
    Visa det här

  • Bondens Bästa benfria kotlett med basilikadressing

    Passar lika bra som...
    Visa det här

  • Potatisplättar med chips på lufttorkat sidfläsk

    Använd din överblivna...
    Visa det här

  • Marinerade fläskkotletter

    Grillade kotletter med...
    Visa det här

  • Grillad hel fläskkarré

    Så enkelt och så gott!
    Visa det här

  • Tortillapizza med lufttorkad salami

    Enkel salamipizza med...
    Visa det här

  • Örtkryddad ugnsstekt kotlettrad

    En traditionell kötträtt,...
    Visa det här

  • Kokt julskinka

    Använd spadet till "dopp i...
    Visa det här

  • Grillad fläskkarré med coleslaw och grönsaker

    Från Per-Göran Fjelkner. En...
    Visa det här

  • Senapsgriljerad julskinka

    Spara tid! Köp en kokt...
    Visa det här

  • Pickad rödlök

    Picklad rödlök till Pulled...
    Visa det här

  • Lenas skinkgratäng

    Skinkgratäng med härlig...
    Visa det här

  • Quiche Lorraine_ skink- och ostpaj

    Quiche Lorraine_ En mycket...
    Visa det här

  • Knäckebröd med lufttorkad kotlett, pocherat ägg och avokadokräm

    Vårfräsch förätt till påsk.
    Visa det här

  • Smakrik fläskkarré med tomatsås

    Snabbt, enkelt och gott
    Visa det här

  • Cypriotisk sallad

    En färgglad sallad med anor...
    Visa det här

  • Grillad fläskytterfilé med färskpotatis ur ugnen


    Visa det här

  • Äppelfläsk- Klassisk skånsk maträtt med frisk smak av äpple.

    Serveras med kokt potatis,...
    Visa det här

  • Skinka med sting

    Snabb och enkel att tillaga...
    Visa det här

  • Skinkschnitzel med klyftpotatis och gröna ärtor

    En klassiker:...
    Visa det här

  • Rosépeppargryta

    En lättlagad och mycket...
    Visa det här

  • Pulled pork grilled toast

    Fyll brödet med det...
    Visa det här

  • Ann-Margrets Hastbiff i panna

    En god och enkel vardagsrätt
    Visa det här

  • Lufttorkad kotlett med äggröra royal och späd sparris

    En enkel och tjusig förrätt...
    Visa det här

  • Matiga våfflor med lufttorkad kotlett och fetaostcreme

    Våfflorna toppas med...
    Visa det här

  • Jordärtskockssoppa med kotlettchips

    En mycket god...
    Visa det här

  • Portvinsskinka

    En perfekt och god rätt i...
    Visa det här