Bollerups festliga fläskytterfilé

Ingredienser:
- 6 portioner
- 1 kg putsad fläskytterfilé från Bondens Bästa
- smör
- salt, vitpeppar
- Sås:
- 5 dl lätt crème fraiche
- 2-3 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- ½ - 1 msk citronsaft
- 1 dl hackade oliver
- salt, vitpeppar
Gör så här:
1. Bryn fläskfilén i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Stek färdig i ugnen med stektermometer som skall nå 62 grader.
Låt köttet vila en stund under aluminiumfolie.
2. Till såsen: Blanda crème fraiche, kalvfond och dijonsenap, koka samman, smaksätt med salt, vitpeppar, citronsaft och oliver.
3. Skär köttet i ca 1,5 cm skivor lite på snedden, så blir det större skivor. Lägg upp på fat och slå över såsen.
Servera med dillkokt färskpotatis, grön sparris, lättkokta morötter.