Grillad fläskkarré med coleslaw och grönsaker
Hönnedal, Fjälkinge

Ingredienser:
- 4 portioner
- 4 stora skivor fläskkarré av Bondens Bästa
- Coleslaw:
- 500 g färsk vitkål
- 6 medelstora morötter
- 1 bit ingefära eller något krm torkad (valfritt)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk farinsocker
- 0,5 tsk salt och peppar
Fläskkarrén:
Gör så här:
Marinera eller inte marinera, det väljer du själv. Om du marinerar stoppa då karréskivorna i en plastpåse med marinaden och skaka ordentligt. Låt ligga i kylskåp över naten.
Om du grillar direkt: Grilla fläskkarréerna med mycket grillkrydda på, minst 4 minuter på varje sida. Karréerna måste bli genomstekta. Kolla om köttet är färdigt genom att sticka in en gaffel på et tjockt ställe. Köttsaften som sipprar fram ska vara klar och genomskinlig, inte rosa.
Coleslaw:
Gör så här:
1. Strimla eller riv kål och morötter fint.
2. Skala och finhacka ingefäran.
3. Blanda alla ingredienser. Arbeta ihop allt och låt stå minst 30 min.
Coleslaw blir godare efter ett tag i kylen.
Servera även med kokta grönsaker.