Bondens Bästa - Närproducerat med hjärta och hjärna
Bondens Bästa grundades för tjugo år sedan av en lantbrukarfamilj som hade visioner om att ta fram närproducerad mat av högsta kvalitet, där omsorg om djuren stod i fokus.
Från utvalda gårdar
Vårt kött kommer från noggrant utvalda gårdar som är anslutna till Bondens Bästa. Alla uppfödarna är erkänt skickliga och brinner för god djuromsorg och friska djur.
Griskött – Mört och saftigt med egen korsning
Från Bondens Bästa kan du få griskött från utvalda Skånegårdar. Dessa bönder är dokumenterat skickliga uppfödare som låter sina grisar tillbringa hela sitt liv på gården, där de lever ett lugnt, friskt och harmoniskt liv. Vårt griskött kommer från en korsning mellan raserna Lantras, Yorkshire och utvald Hampshiregalt, där alla bidragit med sina bästa egenskaper. Därför är griskött från oss extra saftigt och smakrikt.
Lufttorkade Charkuterier
Bondens Bästa har ett sortiment av klassiska lufttorkade produkter som är inspirerade av sydeuropeiska traditioner; Skånsk Lufttorkad Salami, Skånskt Lufttorkat Sidfläsk och Skånsk Lufttorkad Kotlett. Produkterna är helt igenom lufttorkade, det vill säga torrsaltning och efterföljande torkning drar på ett naturligt sätt vattnet ur köttet. Detta gör att det krävs ca 1,4 kg färskt kött och fem månaders torkning för att producera 1 kg lufttorkad produkt, men så blir också smaken desto fylligare. Samtidigt blir den mildare och godare. Allt är tillverkat av vår egen köttråvara på ett lokalt charkuteri - närproducerat på riktigt alltså.
I butik
Du kan köpa Bondens Bästas närproducerade produkter i utvalda butiker som vill ge sina kunder kött och charkuterier av högsta kvalitet. Gårdarna levererar utan onödiga mellanhänder, vilket gör att butikerna alltid har färska produkter från oss i sina diskar.
Ett bra val
Vill du veta vad du äter, välja närproducerad mat, undvika onödiga tillsatser och alltid vara säker på hög kvalitet? Vill du dessutom veta att djuren haft det bra hela livet? Då ska du köpa kött och charkuterier från Bondens Bästa! När du serverar våra produkter vet du att du bjuder på det bästa som står att få. Det är ett gott val.
Regional Matkultur Skåne
Vi är medlemmar i Regional Matkultur Skåne Regional Matkultur Skåne ingår i en Europeiskt nätverk med idag 31 regioner runt om i Europa, totalt 1501 medlemsföretag. Nätverket har som gemensamt mål att utveckla regionerna genom att främja lokal och regional mat. Att genom logon Regional Matkultur Skåne vägleda konsumenten och turisten till den regionala maten. I varje region deltar företag som t.ex. restauranger, producenter, gårdbutiker etc. I Skåne är vi för närvarande ca 60 medlemsföretag. Läs mer på hemsidan: Regional Matkultur Skåne. Här kan du bland annat hitta recept, översatt till svenska, från alla våra europeiska regioner
.