Tortillapizza med lufttorkad salami

Ingredienser:
- 4 portioner
- 4 tortillabröd
- 200 g mozzarella
- 12 skivor Bondens Bästa lufttorkade salami
- 1 dl babyspenat
- ev. lite hyvlad ost
- svartpeppar
- Sås:
- 1 charlottenlök
- 2 klyftor vitlök
- 5 basilikablad
- 400 g krossade tomater
- 3 färska tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk balsamicovinäger
- 1 tsk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 msk olivolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Finhacka charlottenlöken, skiva vitlöken tunt, hacka tomaterna och strimla basilikan.
3. Fräs charlottenlöken och vitlöken i en panna med olivoljan.
4. Rör ner de krossade och hackade tomaterna. Tillsätt basilika, tomatpuré, balsamicovinäger, strösocker, salt, svartpeppar, timjan och buljongtärning. Koka tomatsåsen på svag värme i ca 30 minuter.
5. Skär mozzarellan i skivor.
6. Bred tomatsåsen på tortillabröden och lägg på den skivade mozzarellan. Sätt in pizzan i ugnen ca 5 minuter.
7. Ta ut pizzan från ugnen och lägg på salamin, babyspenaten och lite hyvlad ost. Krydda gärna med lite svartpeppar över mozzarellan.
Tips!
Överbliven tomatsås kan sparas i ca 1 vecka i kylskåp.